top of page

Raziskave so pokazale, da izvajanje joge na delovnem mestu, bodisi eno uro ali vsaj 15 minut, pomaga pri obvladovanju stresa zaposlenih, zmanjševanju občutkov žalosti, tesnobe, ljubosumja in sovraštva, lajšanju bolečin hrbtnih mišic, napetosti v vratu, ramenih, pri močnih glavobolih in v vseh večjih skeletno-mišičnih skupinah. Hkrati izboljšuje samozavest, pozornost, učinkovitost in optimistično naravnanost ljudi, ter splošno dobro počutje.

Dobro počutje zaposlenih za podjetje predstavlja zdravo klimo znotraj organizacije in lepše medčloveške odnose, kar dolgoročno predstavlja manjše stroške zaradi bolniških odsotnosti ali premeščanja ljudi med delovnimi mesti, hkrati pa tudi večjo poslovno uspešnost, učinkovitost in prepoznavnost na trgu.

Joga na delovnem mestu je lahko zabavna, sproščujoča in inovativna, kar prinaša veliko nepogrešljivih koristi tako zaposlenim kot podjetju.

     

       Za vaše podjetje vadbo joge organiziramo po stalnih, vnaprej določenih terminih:

       pred ali po službi, tedensko ali mesečno.

 

       Poteka lahko v primernem prostoru vašega podjetja, na lastnih blazinah ali svojih pisarniških stolih -

       »joga na stolu«, »pisarniška joga«.

 

       Organiziramo jo lahko v naši telovadnici, na lastni blazini ali blazinah, ki so namenjene skupinskim vadbam.

 

       Izvajamo tudi 3 urne delavnice Joga na delovnem mestu, na katerih zaposlene naučimo preprostih serij učinkovitih

       vaj, ki jih kasneje lahko izvajajo samostojno, tudi za pisalno mizo. Na hiter način se bodo znali sprostiti, osvežiti in

       poživiti, saj te vaje ne zahtevajo veliko časa in se lahko izvedejo kadarkoli tekom dneva, prav tako pa ni potrebna

       nobena dodatna oprema.

 

       Svojim zaposlenim lahko izkažete njihovo vrednost in pomembnost tudi z darilnimi boni, s katerimi si lahko v našem

       studiu privoščijo koristno vadbo joge ali sproščujočo masažo.

BINDU studio ludek.png
BINDU studio ludek.png
BINDU studio ludek.png
BINDU studio ludek.png
BINDU studio ludek.png

Nekatere prednosti joge na delovnem mestu

Nižji nivo stresa: Ni skrivnost, da je delo lahko stresno - in joga je za to popolni protistrup. Stres vodi v pogoste spremembe razpoloženja, slabe delovne rezultate in tesnobo. Joga je način za zmanjšanje stresa zaposlenih, ki sčasoma postanejo produktivnejši, z več pozitivnimi medsebojnimi odnosi in osredotočeni na svoje naloge, kar je za podjetja zagotovo velika vrednost in pomembnost.

Dealing-with-Difficult-People.png

Večja osredotočenost in pozornost: Med vadbo joge, ko se trudimo uskladiti gibe in dihanje, je umu onemogočeno, da bi odtaval. Z učenjem prisotnosti »v trenutku«, pričnemo postopoma nadzorovati svoje misli in se na delu lažje osredotočili na nedokončane naloge. To je zelo koristna veščina, ki je potrebna na marsikaterem delovnem mestu, kjer se pričakuje hitra odzivnost in večopravilnost.

Izboljšan imunski sistem: Joga aktivira delovanje imunskega sistema, pospeši krvni obtok in spodbudi limfni sistem. Zaradi vaj, ki temeljijo na treningu z lastno težo, joga podpira ohranjanje zdravih kosti. Ima torej veliko koristnih učinkov na zdravje, kar vodi do manj bolniških odsotnosti in večje učinkovitosti pri zaposlenih.

Pravilna telesna drža: Celodnevno sklonjeno sedenje za računalnikom uničuje telesno držo in naravna krivulja hrbtenice se počasi začne spreminjati. Velika korist vadbe joge je v stalnem iskanju naravnih krivulj hrbtenice, kar dosegamo s stranskim raztegovanjem in podaljševanjem iz pasu, globokimi predkloni in pregibi, poravnavo medenice, odpiranjem prsnega koša itd. Joga razteza večje skupine mišic in poveča gibljivost sklepov, da preprečuje bolečine in togost.

workplace-yoga.jpg

Izboljšani odnosi: Kdo ne mara zabavnih trenutkov, ki se ponujajo na delovnem mestu? Skupaj preživeta ura vadbe joge sodelavce dosti bolj poveže in je koristnejša, kot pa ura sedenja ob kavi ali cigareti. Vzpostavijo se boljši komunikacijski odnosi, sodelovanje, prijazne in prijateljske vezi, manj je živčnosti, nesramnosti in agresije.

images.jpg

Večja samozavest: Ko enkrat zaupamo svojemu telesu, se samozavest hitro razširi še na druga področja življenja. Joga pokaže, kako močni in okretni smo lahko. Položaji so zasnovani tako, da povečujejo prožnost med izgradnjo mišične moči in izboljšajo kardiovaskularni sistem. Majhne spremembe privedejo do velikih rezultatov in v kratkem času se zaupanje v sposobnosti telesa hitro poveča.

Uravnovešena prebava: Stres, nemir in tesnoba, celodnevno sedenje in premalo gibanja, nespametno prehranjevanje za pisalno mizo ali na dolgih službenih poteh, vse to povzroči prebavne težave. Toda veliko jogijskih položajev pomaga pri vzpostavitvi zdrave prebave. Zmanjšanje stresa znižuje zakisanost, zgago in prebavne motnje. Globoki razkoraki, počepi, pregibi in zasuki spodbujajo delovanje prebavnega sistema, pomagajo pri razstrupljanju telesa in izločanju morebitnih toksinov iz črevesja. Ko se ponovno vzpostavi urejena prebava, se vrne dobro počutje in vse pomembne zadeve na delovnem mestu ali v življenju nasploh se opravijo z lahkoto.

Višji nivo energije: Dokazano je, da vadba povečuje raven energije  v telesu. Zelo hitro se lahko navadimo živeti sedeče življenje, ko se trudimo ustreči zahtevam, ki jih od nas pričakuje delovno mesto in družina, kar pa je zelo kontraproduktivno. Manj kot smo aktivni, hitreje se utrudimo in manj energije imamo, da vse postorimo. Če si vzamemo čas in se osredotočimo samo nase, tudi če le za kratek čas, je to samo poriv, ki ga potrebujemo, da v preostanku dneva dokončamo stvari močni in energični.

Create-a-Healthy-Workplace-Culture-Multi

Izboljšanje dihanja: Joga nas spodbuja, da se pričnemo zavedati svojega dihanja. Kadar ne dihamo popolno in je sapa plitka in kratka, to izčrpava energijo, zato se lahko počutimo brezvoljne in počasne.  Vitalni organi, predvsem možgani, ne dobivajo dovolj potrebnega kisika. Joga nas uči, kako globoko dihati in uporabiti dih za sprostitev ali napolnitev telesnega sistema s potrebno energijo.

Povečana prilagodljivost: S povečanjem gibčnosti telesa se naučimo, kako izboljšati prilagodljivost tudi na drugih ključnih področjih življenja. Nenadoma zadeve, zaradi katerih smo bili še pred kratkim zelo občutljivi, niso več tako pomembne. Učenje, kako iti s tokom, pomaga pri zmanjševanju stresa in tesnobnosti in spoprijemanju s presenečenji v stalno spreminjajočem se delovnem in domačem okolju.

Desk-stretches-750x330.png
bottom of page