top of page

Počasna in pomirjujoča vadba jin joge

ob spremljavi čudovitih zvokov himalajskih skled

pomaga pri sproščanju globokih telesnih napetosti in

razbremenitvi uma stalnih skrbi in pretresov.

Jin joga je nežna oblika prakse, pri kateri se položaji izvajajo sede in leže,

premišljeno počasi in zadržujejo v sproščenem stanju več minut.

 

Na ta način omogočimo telesu, da zavzame razteg in sprostitev kot ga v tistem trenutku najbolj potrebuje. Z zavestno usmerjenostjo na naravno dihanje umirimo um in usmerimo pozornost navznoter. Z jin položaji ustrezno obremenimo globoka vezivna tkiva - fascie, izboljšamo prožnost in mobilnost sklepov, krepimo vezi in kite ter spodbujamo prekrvavitev in delovanje živčnega, prebavnega ter limfnega sistema.

Jin joga

Zaradi učinkov, ki jih ima jin joga na fizično telo, se posledično preko energijskih kanalov - nadijev poveča prost pretok življenjske energije - prane, kar nas revitalizira in pomlajuje tudi na energijskem nivoju.

 

Zaradi sprostitve globoko zadržanih telesnih napetosti se vzpostavi tudi ravnovesje in stabilnost našega vedenjskega in čustvenega razpoloženja. Z jin vadbo pridobimo potrpežljivost in mirnost, lastnosti, ki nam kasneje pomagata ne samo pri meditaciji, temveč tudi v vsakdanjem življenju.

Yoga with Props

Jin položaji ustvarjajo mir v umu, telesu in duhu in ta mirnost omogoča

zvoku in vibracijam himalajskih posod, da spodbudijo energijo in pretakanje prane, življenjske sile,

daleč v globinah naše notranjosti.

Vadba serij jogijskih položajev zato poteka ob stalni spremljavi umirjenih zvokov in vibracij pojočih himalajskih skled. Sklede so posebej izdelane tako, da ustvarijo vibracijo, ki jo ne le slišimo, ampak predvsem občutimo. Zvok in vibracije himalajskih posod prav tako pozitivno vplivajo na naše telo, kakor tudi na energijske centre, čakre. Zvočne vibracije stimulirajo delovanje naših globokih organov, kar pomembno prispeva pri razstrupljanju fizičnega in čiščenju energijskega sistema telesa.

Vibracija posod

Vadba jin joge s himalajskimi posodami poteka 90 minut:

 

 • Začetno umirjanje in osredotočanje z zastavitvijo namere (10 minut)

 • Pomirjujoče ali očiščevalne dihalne vaje (15 minut)

 • Jin jogijski položaji, serije s poudarkom na obravnavi kolkov, hrbtenice, ramenskega obroča ipd., ob spremljavi zvoka himalajskih posod  (45 min)

Potek vadbe
1.jpg

V času zadrževanja v zavzetem položaju se zvok himalajskih posod nežno razlega po prostoru in nad ali ob telesu vadečega. V določenih položajih se sklede polagajo tudi neposredno na telo in sicer na mesta, ki potrebujejo pomoč zvočne vibracije, ali po energijskih centrih vzdolž hrbtenice.

S posebnim lesenim tolkačem po skledah udarjamo ali drsimo s krožnimi gibi po njihovem robu, s čimer ustvarjamo pisano paleto božanskih zvokov. Tako ima vadeči možnost izkusiti pomirjujoč in blagodejen učinek zvoka na umirjanje uma, ter hkrati občutiti vibracije, ki regenerirajo telo v globino do zadnje celice. Vadbeni prostor je prepojen tudi z vonjavami izbranih eteričnih olj, ki napetemu umu dodatno olajšajo najti mir in počitek.

 • Zaključno sproščanje v ležečem položaju s polaganjem himalajskih posod na telo (20 minut)

S seboj lahko prinesete navadno vodo v steklenici, ki se bo med tretmajem napolnila z blagodejno energijo zvočnih vibracij. Po želji lahko vodo tudi zlijemo v pojočo posodo, ter jo z igranjem očistimo, napolnimo z energijo in oživimo njene naravne potenciale. Tako imenovano »živo« ali »informirano« vodo tako uživate še po tretmaju, s čimer dodatno povečate njegov učinek.

Živa voda
vvv.jpg

Vadba jin joge v kombinaciji s himalajskimi posodami prenavlja in revitalizira telo, razbremeni, spočije in očisti um nekoristnih navlak, sprosti čustvene blokade, ter vodi v globoko sproščujoče in meditativno stanje duha.

 

Primerna je za popolne začetnike, kot tudi tiste, ki so se z vadbo joge že srečali in bi želeli izkusiti nežnejšo in meditativno različico prakse. Vsebina vadbe se sproti prilagaja sposobnostim, zmožnostim in potrebam vadečih ob uporabi pripomočkov: blazine, deke za podlaganje ali pokrivanje, bloki in pasovi. Oblačila vadečih so mehka, topla in udobna, in če je le mogoče, brez gumbov in zadrg. 

 

 

Nekatere koristi vadbe joge s pojočimi posodami:

na telesnem nivoju:

 • vzdrževanje gibčnosti, kakovosti in krepitev vezivnega tkiva, sklepov, kosti,

 • sprostitev mišic in fascie

 • izboljšana splošna gibljivost telesa

 • uravnoteženo delovanje notranjih organov

 • uravnoteženje limfnega, živčnega in prebavnega sistema

 • izboljšana prekrvavitev in delovanje hormonov

 • pomoč pri okrevanju zaradi poškodb

Nekatere koristi

na duhovnem nivoju:

 • globoka sprostitev in umirjenost

 • boljša pretočnost življenjske energije v telesu

 • osredotočena pozornost, čuječnost, kot priprava za nadaljnje tehnike meditacije

 • umirjenost, sprejemanje, potrpežljivost, vzdržljivost

 • spoznavanje in upoštevanje lastnega notranjega sveta

 • predajanje in zmanjšana želja po nadziranju

 • čustveno in vedenjsko ravnovesje

bottom of page