Joga že tisočletja uči, da sta fizični in psihični nivo človeka neločljivo povezana. Prav tako je zgodovinsko in znanstveno dokazano, da ljudje z dotikom pozitivno vplivamo drug na drugega. 

V našem studiu smo v učinkovito celoto povezali dve čudoviti dejavnosti, jogo in masažo, ki blagodejno in krepilno vplivata na človekovo splošno dobro počutje in življenjski slog  v celoti.

 

Prepričani smo, da bomo s pozitivnimi učinki ene in druge naredili veliko dobrega za vaše telo, kar bo hkrati pozitivno učinkovalo tudi na vaše splošno počutje in ravnovesje.

 

Bindu je sanskrtski izraz, ki pomeni »točka« ali »pika«. V indijski filozofiji se običajno šteje za točko, iz katere se začne stvarjenje vsega kar obstaja, točko čiste zavesti, iz katere vse izvira in v kateri se vse dokončno združuje, točko vrnitve, ko se konča fizično življenje. Bindu simbolizira boga Šivo, kot univerzalno zavest in vir kreacije.

 

Izrednega pomena je kot čakra z zdravilnimi lastnostmi. Bindu čakra je središče za zdravje, iz katere izvira moč za telesno in duševno okrevanje. Je točka manifestacije našega telesa, ki je pomembna za naše splošno fizično, čustveno in duhovno zdravje ter vitalnost. Bindu prinaša občutek sreče, blaginje, smisla in zanosa.

 

Simbol bindu čakre je luna, zato se imenuje tudi lunino središče. Med meditacijo jo vidimo kot lunin krajec in ko je čakra popolnoma prebujena, sveti svetlo, kot sij polne lune. Večina mandal, ritualnih vzorcev, ima bindu pogosto v svojem središču kot točko izvora čiste zavesti, okrog katere se oblikuje in nastaja mandala.

O meni     Blanka Erhatič

Petnajst let samostojne podjetniške poti je od mene vsakodnevno zahtevalo biti najboljša, prva, brez napak in nerazumno produktivna, preživljati dneve, noči, vikende in praznike za računalnikom, ponižno prenašati krivične zahteve in pogoje nekompetentnih pomembnežev, ter biti tiho in požirati nesramnosti strank. Stalni stres in kruti, hladnokrvni podjetniški odnosi so iz mene izčrpavali zadnje kaplje energije, hkrati pa me silili k izhodu v sili, ki sem ga našla v aktivnem, športnemu načinu življenja.

Redni treningi različnih športov, fitnesa, pilatesa, aerobike, TNZ, body&mind, bodypump, tabata, bootcamp, kickbox, plesa na drogu, drsanja, hokeja, smučanja, motorizma itd., ter aktivno sodelovanje pri organiziranju različnih prostočasnih aktivnosti in udeleževanje na timskih športnih prireditvah (Urbani gladiator, Brave run ipd.), so mi pomagali lažje preživeti utrujajoče in izčrpavajoče dneve v službi.

Vse do zloma leta 2013, ko so se drug za drugim vrstili izredno težki življenjski preizkusi in mejniki, ter mi skopali brezno pod nogami. Po več letih neprespanih noči in nešteto samomorilnih mislih, sem popolnoma izgubila vero v dobro, predvsem pa zaupanje v ljudi.

 

Po paničnem iskanju rešitev na vseh možnih koncih, sem se po spletu okoliščin končno znašla na

vadbi joge – in ostala.

Joga ni šport in tekmovanje. Ni religija. Ni modna muha, kazanje in nastopanje pred drugimi. Joga je način življenja, ki staro mišljenje in delovanje korenito spreminja do temeljev. Na bolje. Joga je filozofija in znanost, katere se uči celo življenje. Zaradi pozitivnih rezultatov, ki mi jih je pokazala v zelo kratkem času, sem prepričana, da stalno prakticiranje in upoštevanje njenih načel odpira poti  za boljše življenje in lepšo prihodnost.

 

Vabim vas, da se skupaj podamo na raziskovanje pisanih skrivnosti življenja, ki jih odkriva joga.

Izobrazba:

- Pedagoška fakulteta, Univerza v Mariboru, profesorica zgodovine in sociologije

- Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Management znanja in človeški viri

 

Dodatna izobrazba:

- 1999 - praktično usposabljanje Maser in energijski terapevt, Takaro Lodge, Nova Zelandija

- 2000 - praktično usposabljanje Maser in energijski terapevt, 132 Commercial Street, London

- 2010 - tečaj klasične masaže, Slovenija

- 2013 - izobraževanje Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

- 2018 - CYT200 certificirani tečaj za učitelja joge z mednarodno priznano diplomo, Shri Gaia Institute, Grčija

- 2019 - certificiran tečaj za učitelja joge, 300 urni program, Joga združenje Slovenije

20190403_173254.jpg
20190403_173215.jpg
20190403_173334.jpg
20190403_173418.jpg